Vikbolandets familjecentral

Välkommen in till oss vi finns i Östra Husby på Önnemoförskolas gård, ingång från Talmansvägen

onsdag 1 april 2015

GLAD PÅSK!

Vi önskar er alla en skön Påsk! 

Nästa vecka har vi öppet som vanligt och på onsdag 8/4 kl 10.00 kommer Förskolechef Emma som berättar om att söka förskoleplats och om inskolning. Tag med era tankar och frågor, som förälder finns det funderingar hos oss alla.

På fredag 10/4 hoppas vi på vårsol, vi går till skogen och kärret kl.10.30. Om vi har tur kan vi håva upp salamanderödlor, vi sjunger och rör oss över stock och sten. Tag med egen matsäck, det finns eldstad så en korv i packningen är inte fel.

Så här fint blev gräset till påskharen och kycklingen

Onsdagen den 25/3 kom Martimeopedagog Lars Göran och visade film om att reparera anknytning och få ett bra samspel mellan förälder och barn. Det är aldrig för sent.

I måndags visade bibliotikarie Beatrice nya barnböcker och gav tips om att berätta och läsa sagor tillsammans med sitt barn. En härlig stund att upptäcka fantasi, fakta och språkglädje för såväl liten som stor. Vi har nu nya böcker till utlåning och läsning hos oss.

I dag berättade dietist Elin om små barns mat. Hon visade hur vi kan göra egen mat som vi smakade både föräldrar och barn. Näring, mineraler, vitaminer, lämplig och olämplig kost diskuterades. Vi fick många tips och idéer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar